Woningen

Wij kunnen u helpen bij het verkopen van een woning en vragen m.b.t. kosten koper, winst bij verkoop, OZB en nog veel meer.

Er is in Spanje overdrachtsbelasting verschuldigd bij bestaande bouw die afhankelijk van de regio kan variëren van 6% tot 11%. In de regio’s die bij Nederlanders en Belgen populair zijn, is de overdrachtsbelasting vrijwel overal 10%.

In sommige regio’s (autonome communiteiten) kunnen vastgoedbedrijven 70% reductie krijgen. De effectieve tarieven variëren dan van 2,1% tot 3%. Hier zijn enkele voorwaarden aan verbonden, deze kunnen bij ons opgevraagd worden.

Voor nieuwe woningen geldt het lage btw tarief van 10%.

Er zijn verder kosten voor de notaris, het eigendommenregister en het kadaster. Voor het totaal hiervan kan je als vuistregel een máximum van 0,5% aanhouden. In geval van nieuwbouw is er tevens een ‘documentenbelasting’ van 0,75% tot 1,5%  van de koopsom van toepassing (deze kan in enkele autonome regio’s enigszins afwijken).

Inclusief begeleiding, het verzorgen van inschrijvingen, eventuele vertalingen, enz, dient

Bij de koop van een woning in Spanje dien je uit te gaan van een totaalbedrag aan belastingen en kosten van  7% tot 12% van de koopsom (hierbij is rekening gehouden met begeleiding, verzorgen inschrijving, eventuele vertalingen etc.).

Bijzonder: voor commercieel (bedrijfs-) vastgoed en bouwgrond is het hoge btw tarief van 21% van toepassing. Indien je bouwgrond koopt mét daaraan gekoppeld een bouwopdracht, dan geldt voor beiden het lage btw tarief van 10%. Deze btw kan, mits er sprake is van bedrijfsactiviteiten, worden verrekend of teruggevraagd.

Zie voor meer informatie over het kopen, bezitten en verkopen van vastgoed in Spanje KoopbegeleidingSpanje.nl.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Gratis BelastingTips Spanje
Schrijf je hier makkelijk in
ErrorHere